Kalandozások a Mecsekben – Vackor Vendégházak

2017. március 26. - ne0dd

A 2010-es években különösen felkapott környékké vált a Mecsek, köszönhetően annak, hogy 2010-ben Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa. Már ezelőtt is Magyarország egyik legszebb vidéke volt ez, de a hírnév és a turisták folyamatos érdeklődése remekül felélénkítette a forgalmat. Amikor azonban Pécs néhány napos meglátogatását tervezzük, érdemes nem csak a városban, hanem a környező falvakban fellelhető szállásokon is elgondolkozni.
2016-09-09_17_29_41.jpgEgy ilyen falusi szálláshely a Vackor Vendégházak, mely a Baranya megyei Cserkúton található. A helyszín tényleg ideális minden idelátogatónak: Pécstől mindössze pár percre fekszik autóval, és nagyon nyugodt a környezet, a hátteret pedig a Mecsek dombjai adják. Megtalálni is egyszerű – mivel Cserkút nem egy hatalmas falu, nincs sok utca, amin eltévedhetnénk, valamint egy szép nagy táblával is jelzik, ha megérkeztünk. Akkor sem kell azért aggódni, ha nem autóval érkeznénk: a honlapjuk szerint értünk jönnek a vasútállomásra is!
p9094001.JPGA helyen három, apartman található, mindegyik kellően elszeparálva egymástól.  Van egy viszonylag nagy épület is, ahol négy szoba, és egy tágas étkező kapott helyet, így ha esetleg nagyobb társasággal érkezünk ide, kényelmesen elférhetünk. A szobák egyszerűen berendezettek, tiszták és kényelmesek. A falak nem papírból vannak, így nem hallatszik be az sem, ha kint valaki éjszakába nyúlóan süti a szalonnát. A figyelmesség netovábbja, hogy amikor én ott jártam, minden ágyon egy apró, katica formájú csoki fogadott – nagy szállodákban is előfordul néha hasonló apróság, de az egészen biztos, hogy eddig ez volt a létező legaranyosabb.
p9094007.JPGA házakhoz tartozik egy kisebb terasz, asztallal és székekkel, így nyugodtan kiülhetünk, ha az időjárás engedi. Természetesen megoldható a szalonnasütés, bográcsozás, tárcsán grillezés, egyszóval minden, amit hasonló környezetben szinte sosem hagynánk ki.
Aki gyerekekkel érkezne, nem fog csalódni, ugyanis az udvar hatalmas és tele van mindenféle olyan játékkal, amikkel a városban nevelkedők sosem találkoznak. Még háziállatainkról sem kell lemondanunk, ugyanis őket is tudják fogadni.
p9094000.JPGKülön kiemelném a Vackor honlapját. Komoly szállodaláncok is elbújhatnak mögötte, rendkívül informatív, minden információt megtalálunk itt, plusz számos képpel és videóval igyekeznek meggyőzni mindenkit arról, hogy megéri őket választani.
És tényleg megéri: csak javasolni tudom Cserkutat és a Vackor Vendégházakat mindenkinek, aki szeretné megismerni a falusi turizmus minőségi oldalát (megfizethető árakon). 

A bejegyzés trackback címe:

https://returjegy.blog.hu/api/trackback/id/tr512369615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása