5 dolog, amiért megéri kimenni az Utazás kiállításra - minden évben

2017. március 05. - ne0dd

Idén 40-edik alkalommal került megrendezésre az Utazás kiállítás, ahova harmadik alkalommal látogattam ki. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi újat lehet egy ilyen rendezvényen mutatni - pedig eddig még minden évben egy rakás új dolgot láthattam. 
Úgy döntöttem, hogy ezúttal pontokba szedem, mi az az 5, ami miatt nagyon megéri ellátogatni. Íme!

1. Népek
Egy csomó érdekes kultúrát megismerhetsz, anélkül, hogy több ezer kilométert utaznál. 
Najó, ez azért erős túlzás. Néhány óra alatt nyilván lehetetlen akár egy várost is megismerni, de arra mindenképpen jó, hogy kedvet kapj hozzá. Például láttál már indonéz táncot? Hallottál már törököket énekelni? Hát marokkóiakat? És az afrikai dobosokkal hogy állsz? Itt ezeket mind megnézhetted.

2. Kaja
Bizony, a kiállításon nem csak az ilyenkor többnyire megszokott hotdog-hamburger-kenyérlángos hármasa elérhető. Mindenféle ritkaság megjelenik, én például még sosem láttam, vagy ettem szarvasburgert. Ezidáig.
De néhány standon helyi különlegességekkel is találkozhattunk. A marokkóiak helyi teával és sütikkel kínálták az arra vállalkozókat. Az orosz pultnál a Matrjoska bisztró fogásai közül válogathattunk ebédre. De azért a magyar kiállítók is kitettek magukért, a hajdúhadháziak például a káposztát halmozták hegyekbe - és persze az ahhoz kapcsolódó ételekről is mindent elmeséltek.

3. Közlekedési cégek
Az Utazás kiállításon minden évben megjelennek azok a cégek is, amik bár nem kifejezetten egy adott városhoz, vagy országhoz kapcsolódnak, de segítenek abban, hogy azokat könnyedén elérjük. Azon felül pedig, hogy állati látványos pultokat rendeznek be (vonatbelső, ahol leülhetsz kipihenni a vásár fáradalmait, vagy rendes buszok, amikre szintén leülhetsz, hogy szusszanj egyet), jelentős kedvezményeket is adnak ilyenkor különféle úticéljaikra. 

4. Lakókocsik!
Évről évre nő az itt megjelenő lakóautók és lakókocsik száma. Bár nekem még soha nem volt szerencsém hozzá, hogy így induljak valahova, minden egyes alkalommal, amikor testközelből láthatom ezeket a szerkezeteket, egyre nagyobb kedvet kapok hozzá. A kiállításon pedig több olyan cég is részt vett, akik bérbeadásra is kínálják ezeket a monstrumokat, így nem feltétlenül kell milliomosnak lenned, hogy élvezhesd az utazás ezen formáját. Természetesen minden kiállított lakóbusz kipróbálható volt.

5. Minden egyéb, amire nem számítasz
Napszemüveges bárány? Kilátó, ahol VR szemüveggel nézhetsz körbe? Az Opel Dakar csapatának versenyautója? Vagy épp egy oldtimer rendőrautó? 
Igen, itt mindenféle ilyen dologgal is lehetett találkozni. Szóval tulajdonképpen a kiállítás tényleg egy remek szórakozás is egyben, nem válik unalmassá az órákon át tartó nézelődés a kiállítók pavilonjai között.

A bejegyzés trackback címe:

https://returjegy.blog.hu/api/trackback/id/tr812311995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása